Kolendra uzdrawia kolana, odbudowuje kości i stawy. Prosty przepis
Ten magiczny składnik to kolendra.
Jej właściwości zdrowotne są wykorzystywane do leczenia i łagodzenia objawów różnych chorób. Jednak jeszcze niewiele osób ma tego świadomość i taką wiedzę. A bardzo skorzystałoby ich zdrowie.
Oto lista najważniejszych korzyści, jakie da Ci spożywanie kolendry:
- świetny lek moczopędny
- leczy kamienie nerkowe
- poprawie funkcjonowanie wątroby
- poprawia procesy trawienia
- eliminuje tłuszcz z organizmu
- stabilizuje poziom cholesterolu
- usuwa owrzodzenia jamy ustnej
- zmniejsza poziom cukru we krwi
- eliminuje zapalenie spojówek
- poprawia wzrok
- usuwa stany zapalne kolan i stawów biodrowych
Przygotowanie:
- Posiekaj garść liści kolendry oraz natki pietruszki, a następnie umieść wszystko w garnku i zalej wodą.
- Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, tak aby usunąć chlorofil. Na koniec odstaw pod przykryciem do ostygnięcia.
- Zimny odwar przelej do słoika i postaw w lodówce. Można przygotować od razu tyle odwaru, by wystarczyło na kilka dni.
- Jedna szklanka dziennie tego leczniczego odwaru będzie wystarczająca na pozbycie się na stałe dolegliwości, które zostały wyżej wymienione.
Zaciekawił Cię wpis? Podziel się z innymi na Fb 🙂
Tekst pochodzi z: wybieram-zdrowie.com
Komentarze