Kolendra uzdrawia kolana, odbudowuje kości i stawy. Prosty przepis

Ten magiczny składnik to kolendra.

Jej właściwości zdrowotne są wykorzystywane do leczenia i łagodzenia objawów różnych chorób. Jednak jeszcze niewiele osób ma tego świadomość i taką wiedzę. A bardzo skorzystałoby ich zdrowie. 

Oto lista najważniejszych korzyści, jakie da Ci spożywanie kolendry:

  • świetny lek moczopędny
  • leczy kamienie nerkowe
  • poprawie funkcjonowanie wątroby
  • poprawia procesy trawienia
  • eliminuje tłuszcz z organizmu
  • stabilizuje poziom cholesterolu
  • usuwa owrzodzenia jamy ustnej
  • zmniejsza poziom cukru we krwi
  • eliminuje zapalenie spojówek
  • poprawia wzrok
  • usuwa stany zapalne kolan i stawów biodrowych

Przygotowanie:

  1. Posiekaj garść liści kolendry oraz natki pietruszki,  a następnie umieść wszystko w garnku i zalej wodą.
  2. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, tak aby usunąć chlorofil. Na koniec odstaw pod przykryciem do ostygnięcia.
  3. Zimny odwar przelej do słoika i postaw w lodówce. Można przygotować od razu tyle odwaru, by wystarczyło na kilka dni.
  4. Jedna szklanka dziennie tego leczniczego odwaru będzie wystarczająca na pozbycie się na stałe dolegliwości, które zostały wyżej wymienione.

Zaciekawił Cię wpis? Podziel się z innymi na Fb 🙂

Tekst pochodzi z: wybieram-zdrowie.com

Komentarze

Loading...